Cum să îţi îngrijeşti mâinile după folosirea prelungită a dezinfectanţilor

În contextul epidemiologic actual, pielea mâinilor noastre a fost puternic afectată de utilizarea prelungită a dezinfectanţilor – atât cei pentru mâini, cât şi cei pentru igienizarea locuinţelor – aşa că nu e de mirare că ne confruntăm cu probleme precum uscăciunea excesivă sau chiar cu iritaţii.

Pentru a ameliora aceste simptome, dar şi pentru a ne îngriji corespunzător pielea mâinilor, pentru a o păstra tânără şi frumoasă, iată câteva sfaturi de care să ţii seamă:

Hidratarea

Nicio surpriză aici! Cu siguranţă te-ai gândit şi tu la asta, dar este un aspect atât de important, încât merită menţionat din nou. Pentru a-ţi menţine mâinile moi și catifelate, folosește o cremă hidratantă de fiecare dată după ce te speli pe mâini. Pentru o hidratare şi mai intensă, aplică crema pe pielea umedă. De asemenea, dacă ţi se pare că crema ta de mâini nu este suficient de hrănitoare pentru noile necesităţi ale pielii, poţi adăuga în ea uleiuri naturale, cum ar fi cel de cocos, de măsline sau de avocado. Ca să nu uiţi că trebuie să te dai şi cu cremă după ce te speli pe mâini, ar fi bine să ţii cutia sau sticla la baie, lângă săpunieră.

Exfolierea

Probabil știi cât de importantă este exfolierea pentru ten şi pentru corp, dar este foarte posibil ca uneori să neglijezi exfolierea mâinilor. Ceea ce s-ar putea să nu-ți dai seama este că pielea de pe mâinile tale este destul de subțire, fragilă și mai supusă factorilor agresivi decât unele zone ale feței tale. Dacă mâinile tale sunt foarte uscate, încearcă să le exfoliezi de câteva ori în fiecare săptămână, folosind o lufă nu foarte aspră. De asemenea, poţi folosi un gomaj făcut în casă din 1-2 linguri de zahăr amestecate cu un pic de ulei de măsline. Pasta se masează pe mâini, cu mişcări delicate, pentru a elimina pielea uscată. Nu uita să aplici o loțiune hidratantă imediat după.

Miracolul aloe vera

Dacă dezinfectanţii pe care i-ai folosit din plin în ultima vreme ţi-au provocat iritaţii ale pielii, atunci aloe vera ar putea fi tratamentul natural şi miraculos de care ai nevoie. Aplicat direct pe piele, aloe ajută la hidratarea epidermei, dar şi la îmbunătățirea texturii pielii.

Masca pentru mâini

O mască foarte eficientă pentru mâinile uscate se poate face din trei ingrediente pe care este foarte posibil să le ai deja la tine în bucătărie. Amestecă două linguri de fulgi de ovăz cu puţin iaurt şi miere, până obţii o pastă. Aplică această mască pe mâini şi las-o să acţioneze cel puţin zece minute. Această mască pentru mâini este ideală pentru calmarea pielii iritate.

Grija față de unghii

Nu doar pielea, ci şi unghiile pot avea de suferit de pe urma ingredientelor din diferiţii dezinfectanţi pe care îi folosim în această perioadă. Din raţiuni de igienă, dar şi pentru a le face mai uşor de îngrijit, este preferabil ca în această perioadă să îţi păstrezi unghiile scurte. De asemenea, dacă observi că devin fragile şi se exfoliază, masează-le în fiecare seară cu ulei cald de măsline sau migdale, pentru a le revitaliza.

Mănuşile

Nu numai afară, pentru a te proteja de infecţia cu noul coronavirus, ci şi în interior, atunci când cureţi şi dezinfectezi suprafeţele şi chiar şi când speli vasele, dacă pielea ta este deja foarte uscată şi sensibilă.

Tratamentul de noapte

Un tratament excelent pentru mâinile uscate pe care care îl poţi face în timpul nopţii constă în aplicarea unui strat generos de cremă de mâini peste care se pune un al doilea strat de vaselină. Vaselina are rolul de a “sigila” factorii hidratanţi din crema ta de mâini la nivelul epidermei. Pune-ţi o pereche de mănuşi din bumbac şi lasă-ţi mâinile să se bucure de acest răsfăţ!

În această perioadă în care mâinile noastre au fost supuse unor factori agresivi provenind din diferitele substanţe dezinfectante, asigură-te că pielea ta primeşte îngrijirea necesară!

Distribuie Articolul

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Skype
Email
Open chat
Doresti sa stii ce prespune job-ul de model la Elite Agency? Sunt Ana si sunt aici pentru a-ti oferi toate informatiile despre cum poti castiga un minim de $3000/lună, despre cum poti primi BONUSUL DE ANGAJARE / RECOMANDARE de $1000*, sau cum poti colabora cu Elite Agency!

Suntem online, raspunde acestui mesaj si fa din Elite Agency alegerea ta!