Sa lucrezi de acasa sau dintr-un studio profesionist?

Industria videochat-ului se dezvolta cu o viteza incredibila, iar solutia de a lucra de acasa reprezinta o varianta pentru multe modele. In continuare vom identifica principalele avantaje si dezavantaje pentru a lucra din confortul propriei locuinte sau dintr-un studio profesionist.

APARATURA NECESARA

In prima instanta, optiunea de acasa este tentanta deoarece exista teoria conform careia este nevoie doar de un calculator, camera si conexiune la internet. Intr-o mare masura este adevarat, dar exista, de asemenea, alte necesitati, cum ar fi: lumina, un trepied sau stander pentru microfon, accesorii de calitate (casti, mouse), obiecte care impun o investie initiala destul de costisitoare. Pe langa acestea, daca nu exista o experienta anterioara in ceea ce priveste tehnologia, este nevoie de timp petrecut la tutoriale pentru a le configura, revizii ocazionale, fapt ce impune pierderea atat a timpului, cat si a resurselor financiare.

Avantaj studio: echipament existent, echipa tehnica non-stop

Dezavantaj acasa: costuri neprevazute, investitie initiala considerabila

PREZENTA IN FATA CAMEREI – MACHIAJ, COSTUMATIE

In industria videochat-ului, diversitatea este o notiune importanta pentru care un model trebuie sa fie mereu pregatit, fie ca vorbim despre machiaj sau despre accesoriile folosite pentru a completa tinuta. In momentul in care un model intampina dificultati in a-si cunoaste / schimba stilul, echipa unui studio este pregatita pentru a-i oferi recomandari. In contextul in care se alege realizarea sesiunilor de acasa, este necesara o investie atat a timpului pentru activitatile de dinaintea sesiunii, cat si o investitie de ordin financiar pentru costumatiile necesare.

Avantaj studio: machiaj, vestimentatie

Dezavantaj acasa: costuri si lipsa diversitatii outfit-urilor

REGULI SI TIMP

Nu exista persoana care sa nu-si doreasca sa fie propriul sef, dar in momentul in care nu ai un antrenament sau consecventa, in orice munca desfasurata nu va exista progres. Principalul avantaj si in acelasi timp dezavantaj al lucrului de acasa este constituit din libertatea de alegere a programului de lucru. Timpul petrecut pe traseul casa-studio poate fi folosit pentru pregatirea modelului, dar se va pierde sesiunea cu un membru al echipei si va fi necesar un numar suplimentar de ore pentru documentare si pentru a gasi noi cali de dezvoltare in meserie.

Avantaj studio: echipa pregatita sa te ajute in dezvoltare

Dezavantaj studio: timp necesar deplasarii

Avantaj acasa: intimitate, propriul program

Dezavantaj acasa: comoditate

CASTIGURI

In prima instanta, s-ar putea crede faptul ca lucrand de acasa se vor amortiza unele cheltuieli cum ar fi transportul, comisionul oferit studioului s.a. In realitate, in functie de site-ul cu care se colaboreaza, va exista mereu un comision, iar castigurile ce vor parea mai mari in momentul in care se alege lucrul de acasa vor fi directionate asupra cheltuielilor mentionate in primele puncte: aparatura si prezenta in fata camerei (machiaj, tinute).

Dezavantaje studio: comisioane mari

Dezavantaje acasa: costuri neprevazute

Chiar daca ambele optiuni sunt disponobile, diferenta principala dintre a lucra de acasa sau de la studio este constituita din castigurile realizate si proiectiile in cariera daca se doreste a se realiza o cariera profesionista (cu inregistrari lunare / trimestriale ale progreselor) sau meseria este vazuta ca un loc de munca stabil.

Echipa Elite Agency este pregatita sa iti ofere avantajele enumerate anterior, contacteaza-ne pentru mai multe detalii sau programeaza un interviu!

Distribuie Articolul

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Skype
Email
Open chat
Doresti sa stii ce prespune job-ul de model la Elite Agency? Sunt Ana si sunt aici pentru a-ti oferi toate informatiile despre cum poti castiga un minim de $3000/lună, despre cum poti primi BONUSUL DE ANGAJARE / RECOMANDARE de $1000*, sau cum poti colabora cu Elite Agency!

Suntem online, raspunde acestui mesaj si fa din Elite Agency alegerea ta!