Seducția este în aer! Ce sunt feromonii și cum sfidează legile atracției

Elite Agency Models testimonial

Se spune că frumusețea stă în ochii privitorului. Dar atracția are la bază mai mult decât iubirea la prima vedere. Când simțim chimie cu o altă persoană, poate fi datorită unuia dintre simțurile noastre primare: mirosul.

Feromonii pot să ne influențeze viața amoroasă și relațiile cu ceilalți oameni, încă din fazele de început.

Ce sunt feromonii?

Cum sunt produsi feromonii?

Tipuri de feromoni

Care sunt efectele feromonilor?

Cum poti creste producerea naturala de feromoni?

Ce sunt feromonii

Feromonii sunt substanțe chimice care au evoluat de-a lungul timpului pentru stimula membrii aceleași specii. Responsabilitatea lor este să genereze un anumit comportament, adesea asociat cu efectul afrodisiac în cazul oamenilor. În natură, însă, nu se rezumă doar la instinctele de reproducere.

Feromonii în natură

Viermii de matase pot călători pană la 50 km în căutarea femelei “ideale”, ghidați fiind doar de urmele de feromoni lăsate în urma ei. Aparent, viermii știu precis ce vor.

De asemenea, mamiferele folosesc intensiv feromonii cu scopul de a transmite mesaje și a genera puțină acțiune. De exemplu, șoarecii împrăștie pretutindeni feromoni cu scop de împerechere, iar femelele îi urmează. Stim bine cu câți pui se lasă o întâlnire de șoricei! Nici albinele nu sunt mai prejos. Feromonii controlează aproape fiecare aspect al vieții coloniei de albine: dezvoltarea și reproducerea, căutarea hranei, orientarea și apărarea. Regina stupului atenționează întreaga colonie de albine când se apropie un pericol prin secretia de feromoni

Feromonii în natura umană

În cazul oamenilor, efectele feromonilor nu sunt la fel de clare și nu au neapărat legătură cu mirosul conștient. Mirosul pe care îl emitem este un fel de semnătură olfactivă unică – semnalează componența genetică, dieta, stilul de viață și mediul în care trăim.

Dar chiar putem mirosi feromonii? Generează aceștia un comportament sexual sau social specific? În vreme ce studiile pe animale sunt bine documentate, când vine vorba de influența feromonilor asupra oamenilor, stiinta a avut rezultate controversate.

Cum sunt produși feromonii

Feromonii umani nu au aromă sau miros perceptibil în mod conștient.

Oamenii eliberează feromoni prin lacrimi, salivă, sudoare și prin piele. Glandele sebacee se dezvoltă predominant în perioada pubertății, practic momentul căutărilor și al descoperirilor sexuale. Concentrația de feromoni este mai mare în șase regiuni ale corpului:

 • axile
 • sani
 • regiunea pubiană
 • buze
 • pleoape
 • urechea externă

Substanțele eliminate de corpul uman sunt aproape imperceptibile de ceilalți (mirosul corporal sesizabil din aceste zone este generat de degradarea bacteriană a secrețiilor glandulare) și nu are nicio legătură cu secreția de feromoni.

Cei din urmă transmit semnale despre dispoziție, dorință sexuală și sănătate subconștientului partenerului. Acesta este și motivul pentru care este atât de greu de demonstrat științific efectul feromonilor în jocul atractiei.

Tipuri de feromoni

Feromonii sunt practic hormoni ce acționează în exterior. Influențează subliminal comportamentul erotic și atracția partenerilor. Iată care sunt feromonii prelucrați sintetic pentru fabricarea parfumurilor și care sunt efectele fiecăruia:

Androsteron

Este un hormon sexual masculin, similar cu testosteronul, care se emană prin secrețiile organice, urină și transpirație. Androsteronul este de 3-4 ori mai abundent la bărbați, decât la femei. Semnalează forță masculină, fiind folosit predominant în parfumurile pentru bărbați. Semnalul subliminal transmis de un parfum cu androsteron este că persoana este o fire competitivă, agresivă, care vrea să domine. Parfumurile vin cu promisiunea de a  incita instincte sexuale.

Copulins

În sfârșit un feromon pentru femei. Sau pentru bărbați, depinde cum privim beneficiile. Cert este că hormonul copulins stimulează producția de testosteron. Deloc întâmplător, pentru că este un hormon natural eliberat în timpul ovulației. Dacă este esențial în procesul de reproducere, de ce nu ar fi și în cel de atracție?

Estratetanol

Când acest feromon este activat, bărbații devin mai relaxați și se simt mai confortabil. Capătă inițiativă de a acționa și de a ocroti. Accentul este pus pe emoție. În stare sintetică, este utilizat în parfumurile destinate atât femeilor, cât și bărbaților, pentru că relaxează, stimulează comunicarea și empatia.

Care sunt efectele feromonilor

Feromonii sunt ca niște mesageri chimici care influențează emoții profunde. Asocierea parfumurilor pe bază de feromoni cu substanțe puternic afrodisiace nu este complet întâmplătoare, dar nici foarte precisă. Feromonii au patru efecte generice asupra persoanelor de sex opus:

 1. Atracție sexuală, senzualitate
 2. Încredere
 3. Calm
 4. Agresivitate

Beneficii pentru femei

Din seria – bune pentru femei, când le folosesc bărbații – feromonii masculini au următoarele beneficii asupra femeilor:

 • pot contribui la menținerea unui sistem reproducător sănătos
 • pot stabiliza ciclului menstrual și reduce simptomelor premestruale
 • pot ameliora stările ușor depresive, deoarece relaxează și conferă o stare de calm interior

Beneficii pentru bărbați

Un studiu a măsurat performanța amoroasă a doi gemeni. Rezultatul a fost că primul a avut de aproape două ori mai mult succes decât celălalt. Secretul? Purta un parfum cu feromoni.

Pentru bărbați, beneficiile sunt generice:

 • boost pentru încrederea de sine
 • stimulează atracția sexuală
 • emană respect și autoritate

Cum poți crește producția naturală de feromoni

Piața produselor cosmetice vine cu game ofertante de feromoni sintetici, în recipiente de parfum, loțiuni și lumânări. Efectele benefice ale feromonilor pot fi resimțite și fără chimicalele din comerț, ci doar prin creșterea producției naturale de feromoni prin alimentație.

Mâncarea influențează modul în care mirosim și este un indicator al sănătății. Mai mult decât atât, chiar și cercetariile au demonstrat că femeile preferă mirosul corporal al bărbaților care mănâncă fructe și legume. Deloc întâmplător, alimentele hrănitoare accelerează producția de feromoni.

4 alimente care stimulează producția de feromoni:

 • Avocado – conținut ridicat de androsteron, contribuie la metabolizarea enzimelor în hormoni sexuali
 • Țelina – conține enzime de tip androsteron, care cresc libidoul
 • Nuci – zincul crește producția de testosteron, care determină creșterea nivelul de feromoni
 • Sparanghel – influențează mirosul secrețiilor corporale și stimulează dorința sexuală

Legile atracției rămân un mister chiar și pentru cei mai inițiați. În vreme ce efectul parfumurilor cu feromoni nu este demonstrat științific, un lucru influențează în mod cert satisfactia relației și percepția partenerului. Acela este încrederea de sine pe care o emani. Și chiar se simte.

Distribuie Articolul

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Skype
Email
Open chat
Doresti sa stii ce prespune job-ul de model la Elite Agency? Sunt Ana si sunt aici pentru a-ti oferi toate informatiile despre cum poti castiga un minim de $3000/lună, despre cum poti primi BONUSUL DE ANGAJARE / RECOMANDARE de $1000*, sau cum poti colabora cu Elite Agency!

Suntem online, raspunde acestui mesaj si fa din Elite Agency alegerea ta!