Tehnici de machiaj pentru începători: trucuri cu care nu dai greș

Trucul 1: Începe cu un primer pentru ten

Un primer pentru ten îți fixează machiajul, lăsând tenului tău un aspect mătăsos și făcând ca fondul de ten să țină cât mai mult. Poți cumpăra un primer pentru ten care este potrivit pentru tipul tău de piele sau poți apela cu încredere la un BB cream, CC cream ori chiar creme de față cu pigment. Sunt intermediari excelenți între crema de față și fond de ten și au și factor de protecție, ca bonus.

Trucul 2: Ascunde-ți cearcănele și petele roșii

Un lucru este cert: vei avea nevoie de concealar în trusa ta de makeup. De ce? Este folosit atât pentru un machiaj simplu, de zi, cât și pentru un makeup mai complex, cu expunere la camerele HD. În cea de-a doua categorie, sunt folosite chiar palete întregi de concealer, în funcție de defectele pe care le prezintă persoana care se machiază. Astfel, acestea maschează coșurile și porii dilatați, pe lângă petele roșii și cearcănele.

Trucul 3: Aplică uniform fondul de ten

Fondul de ten este cea mai tare invenție. Nu o spun doar makeup artiștii, ci și amatoarele care îl folosesc zilnic. Acest produs uniformizează tenul, fără să pară că este nenatural. Dar, asta doar dacă ai ales nuanța potrivită pentru tenul tău. Pune puțin fond de ten pe mână, ia o pensulă și aplică-l apoi pe ten. Buretele pentru fond de ten este un ustensil indispensabil, dacă vrei ca machiajul tău să arate ca și cum ar fi fost făcut de profesioniști.

Trucul 4: Alege un fard de pleoape discret

Nu te complica prea tare cu rutina de makeup, dacă ești la început de drum. Formează-ți mâna cu un singur fard, pentru că așa vei căpăta dexteritate și, cu timpul, îl vei aplica din ce în ce mai bine. Folosește o culoare monocromă, poate roz sau culoarea pielii, pentru că, dacă dai greș, să fie mai ușor de șters, datorită pigmentului discret. Dacă nu te simți încă sigură să aplici fardul de pleoape, poți să renunți la el și să alegi un creion cu o culoare mai veselă.

Trucul 5: Folosește contur pentru a-ți defini ochii

Trasarea unei linii cu creionul pe pleoapa inferioară nu este un pas dificil nici măcar pentru începătoare, însă majoritatea se descurcă mai greu cu conturarea pleoapei superioare, din cauza genelor. Cel mai important pas este să lași presiunea și emoțiile deoparte, ca să nu îți tremure mâinile. Apoi, pur și simplu începe să trasezi linia, de la coada ochiului spre interior, dintr-o mișcare. Poți exersa de câteva ori înainte de varianta finală a machiajului. Poți folosi un creion pentru contur sau un eyleliner lichid. Ambele sunt ușor de utilizat și oferă un efect dramatic.

Trucul 6: Joacă-te cu nuanțe superbe de ruj

Înainte însă de a alege culoarea de ruj care ți se potrivește, ia o periuță de dinți pe care nu o mai folosești și trece-o ușor peste buze. Va fi un scrub de efect și terenul este pregătit pentru aplicarea rujului. Hidratează cu un balsam de buze înainte, iar mai apoi aplică și rujul. Poți opta și pentru un creion-contur, pentru a oferi o formă buzelor, mai ales dacă sunt subțiri și inegale.

Produse de machiaj de care ai nevoie dacă ești la început de drum

Poate că în copilărie ai mai cochetat cu machiajul, măcar că ai dat peste fardurile mamei sau chiar părinții ți-au cumpărat ție un kit special pentru fetițe, cu sclipici, mult roz și un strugurel cu pigment roșu pe post de ruj, cu care te jucai chiar și cu păpușile. Ei bine, în viața de adult lucrurile nu stau chiar așa. Dacă ești începătoare în arta makeup-ului, trusa ta ar trebui să conțină aceste produse, care îți vor ușura treaba.

Pentru ten:

  • primer – după ce ai aplicat crema potrivită tenului tău, trebuie să aplici acest primer care are rolul de a uniformiza pielea. Este ideal dacă ai imperfecțiuni. După ce ai folosit primerul poți aplica fără probleme fondul de ten.
  • fond de ten – este cel mai important element din trusă și trebuie să îl alegi cu grijă. Atunci când îl cumperi, încearcă-l pe mandibulă si pe decolteu. Swatch-ul, aplicat pe mână, te poate induce în eroare. Fondul de ten se aplică după primer, pe toată fața, gât și decolteu. Pentru un look natural nu trebuie să optezi neapărat pentru fond de ten, ci poți alege și un BB cream sau CC cream. Aceste două produse nu sunt prea pretențioase. Pentru același look natural chiar și  un fond de ten bio te poate ajuta.
  • blush – este pata de culoare care te ajută să ai un look natural, dacă îl aplici și alegi corect. Nuanța universală este piersică (peach). Ai nevoie de o pensulă pe care să o treci prin foarte puțin blush. Aplică apoi cu mișcări circulare pe pomeți. Zâmbește-ți în oglindă în timp ce faci asta.

Pentru ochi:

  • creion de sprâncene – sprâncenele trebuie conturate înainte să aplici machiajul pentru ochi. Alege o nuanță de creion în cea a sprăncenelor tale, pentru armonizare a look-ului. Dacă sunt goluri sau ți-ai dori ca sprâncenele să fie mai lungi, folosește creionul, însă, ai grijă să nu apeși foarte tare. Vei vedea că dacă îl ghidezi delicat, efectul va fi unul natural.
  • creion de ochi – folosește un creion maro sau negru pentru conturarea ochilor. Alege un produs cu vârful mai moale, pentru că, dacă greșești, îl poți șterge mai ușor. Nu apăsa foarte tare când îți conturezi ochii și respectă liniile ochiului. Dacă ți se pare prea intensă nuanța creionului sau ai depășit linia genelor, corectează ștergând cu un bețișor pentru urechi sau cu o dischetă îndoită pe jumătate.
  • fard de pleoape – nuanțele alese trebuie să fie, așa cum am spus mai sus, destul de discrete, pentru că se aplică mai ușor. Dacă vrei să avansezi cu ”știința”, îți poți cumpăra o trusă în care să ai două sau trei farduri discrete, nude, roz sau beige, și alte câteva culori cu care să te joci, când vrei să-ți umpli timpul liber.
  • tușul de ochi – acest produs este ideal dacă vrei să faci un machiaj ceva mai elaborat, cum ar fi cat-eye. Pentru acest look ai nevoie de un tuș lichid. Iar dacă vrei și puțină culoare la ochi folosește fard și aplică tușul după ce ai aplicat fardul.
  • mascara – este recomandat un mascara de culoare neagră, pentru un efect mai intens al privirii. Aplică mascara doar după ce ai pus fardul și tușul sau creionul de ochi. Mascara se aplică începând de la baza genelor, către vârf.

Pentru buze:

  • ruj -în funcție de momentul zilei, îți poți alege rujul. Dacă îți faci un machiaj de zi, optează pentru o nuanță neutră, piersică sau roz-pal, în culoarea buzelor. Pentru un machiaj de seară, cea mai sigură variantă este rujul roșu.
  • balsam -acest produs îți hidratează buzele înainte de a aplica rujul și  împiedică produsul să se strângă în cutele buzelor

Distribuie Articolul

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Skype
Email
Open chat
Doresti sa stii ce prespune job-ul de model la Elite Agency? Sunt Ana si sunt aici pentru a-ti oferi toate informatiile despre cum poti castiga un minim de $3000/lună, despre cum poti primi BONUSUL DE ANGAJARE / RECOMANDARE de $1000*, sau cum poti colabora cu Elite Agency!

Suntem online, raspunde acestui mesaj si fa din Elite Agency alegerea ta!